All for Joomla All for Webmasters
Силата на 7-те изкуства
Книгата е НАРЪЧНИК за тялото и душата.
Ще разберете КАК да откриете себе си? 
 
Книга за ЗДРАВЕ и ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ. 
 
Полезно четиво и помагало за арт и трудотерапевти, психолози, педагози, социални работници, за пеещи, рисуващи, танцуващи, актьори, пишещи, фотографи, кулинари, за хора с отношение към здравословен начин на хранене и живот. И за всички, които имат естетика в душата си. 
 
В книгата ще прочетете кратка история на 7-те изкуства и КАК те се превръщат в психологична практика. Има практични съвети с подчертано ползите от конкретното изкуство и КАК то влияе балансиращо на конкретните енергийни центрове наречени чакри.
 
За автора: 
Магдалена Пюскюлева - арттерапевт, магистър психолог консултант, педагог по изобразително изкуство. 
Родена в Стара Загора през 1979 г. 
 
Асоцииран член на WAPP, WCP, EAP- Дружество по позитивна психотерапия в България. 
Сертифицирана – „Арт терапия в детски клиники по онкология” 
Сертифицирана – ТАТ – Тематично-аперцептивен тест при психично здраве и психични заболявания.
Сертифицирана – ART-test, Hand-test; Rat-test; Stres-test 
 
Стартира научно изследване „Как изкуствата балансират мозъчните вълни при клинично здрави и онко болни с цел превенция” под мотото „Целебната сила на 7-те изкуства за мен”.
3 поредни години e лектор на фестивал „Здравей здраве” – Варна 
Има 4 самостоятелни изложби и една сборна. 
 
Още в ученическите си години Магдалена Пюскюлева печели награда в конкурса за детска поезия "Христо Кацаров" в гр. Стара Загора. В същата година е носител на златен медал в международния конкурс в  Шанкар, Индия. Първо място в конкурса с "Дъх на пролет" - Стара Загора. Второ място в конкурс - поредицата "Днес и утре"; публикации в сборник "Кокиче", участие в конкурса "Младежта против фашизма" същата година. Публикации в: списание "Участие"; седмичник "7-дни Стара Загора"; вестник ”24 Часа”.
 
С какво е различна книгата?
 
Книгата е наръчник, който:
• ви разкрива необикновения свят на изкуството, като се разгръща от неговата история;
• показва как изкуството се превръща в терапевтична психологична практика;
• демонстрира въздействието ѝ върху конкретен енергиен център (чакра);
• прочита евентуалните симптоми, чрез които тялото ни дава сигнал, че не правим нещо както трябва;
• показва в кои случаи конкретното изкуство повлиява положително на здравето ни.
 
Преди това е добре да се замислим кои са чувствата, които изпитваме в момента, и причината за конкретния проблем. Няма случайни неща. Съвпаденията от случайности не са случайни. К. Г. Юнг ги нарича синхроничност, което означава случване на две несвързани помежду си събития, в което се открива определен смисъл в значещо съвпадение.
 
Всяко съвпадение или случайност ни изпраща съобщение или послание, за да научим конкретен урок. Всичко си има причина. От нас се иска да бъдем будни и да разчетем знака (сигнала, посланието), който идва при нас, и да го ползваме правилно. По този начин и нашето тяло изпраща сигнали под формата на симптоми и реагира през болката, за да обърне вниманието ни към проблема – затова е важно да разпознаваме чувствата си и да ги назоваваме.
 
След това обръщаме внимание къде реагира тялото ни – кой орган подава сигнал за болка или дискомфорт. За да работят упражненията, които са описани в книгата, са необходими ПРАКТИКА и ПОСТОЯНСТВО. Изисква се и ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ и АНГАЖИРАНОСТ – тогава методът работи. Не се заблуждавайте от простотата на упражненията; гениалните неща са прости! Важно е и да се правят с удоволствие.
 
„Изцелението винаги означава трансформация. За да се изцелите, трябва да промените мислите, чувствата и действията си и от вредни за вас да ги превърнете в подкрепящи и помагащи. Необходимо е да приемете проблема, който тялото ви преживява, като метафоричен израз на предизвикателствата в живота ви.“ (Сигъл И.; стр. 192)
 
За размисъл: „Преди да лекувате някого, попитайте го дали е готов да се откаже от нещата, които са го разболели“ – мъдри думи на Хипократ. 
 
А ВИЕ готови ли сте за ПРОМЯНА?”
 
Кои са седемте изкуства?
 
1.Музикално певческо изкуство
2.Изобразително изкуство
3.Литературно творчество
4.Фотографско изкуство
5.Музикално танцувално изкуство
6.Театрално изкуство
7.Кулинарно изкуство 
 
В София книгата може да се намери в „Орфея звуков център“; За Стара Загора и други градове пишете на авторкаата през сайта: www.powerofsevenarts.com. Книгата може се получи по куриер и с автограф по желание. 

 

Прочетено 4941 пъти Последна промяна от Събота, 08 Февруари 2020 20:12
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…