All for Joomla All for Webmasters
Над 8000 метра. Анапурна, Дхаулагири, Макалу
Дневникът на един веган ( издателска къща"Кибеа").
"Последните две години от моя живот, когато стартирах проекта с 14-те осемхилядника, мога чистосърдечно да заявя, че това са най-прекрасните в живота ми, изпълнени с толкова много енергия, чувства, преживявания, премеждия, рискове, сълзи, пот, скръб, радости, тревоги, срещи, трудности, успехи, адреналин и най-вече – опознаване на мен самия и възможностите на тялото и психиката ми.
Всяка моя експедиция описвам подробно в дневник, като се надявам той да достигне до повече мечтатели, като мен, и ще се радвам, ако мога да им бъда полезен не само с информация, но и с мотивация. Вярвам, че това, което споделям е интересно за всички, които искат да научат как преминават експедициите на континенталните първенци и върховете над 8000 м.", казва авторът на книгата д-р Атанас Скатов.
Авторът посвещава тази поредица на хората, които със своите добри дела дават надежда на всеки да продължи по пътя си и да сбъдне своите мечти и желания.
Д-р Атанас Скатов е роден на 11 март 1978 г. в Сливен. Средно образование завършва в родния си град, висше – в Аграрен университет, Пловдив, магистър по Растителна защита и докторат в Хумболт университет, Берлин, Германия. Работил е като научен сътрудник в България и Германия, като университетски преподавател в София и като мениджър и ръководител в частния сектор в България и Германия.
До 2012 г. Атанас Скатов не се е занимавал с физическа активност повече от 15 години. От началото на 2012 година преустановява напълно консумацията на животинска храна и започва всекидневно да спортува.
От 2013 до 2017 година Атанас Скатов участва в 15 експедиции по света и изкачва успешно 12 върха. Той става първият веган в света, който е и:
•Първият българин изкачил Седемте континентални първенци на планетата – SEVEN Summits;
•Първият българин изкачил връх Еверест, 8848 м, по северния и по южния маршрут, 2014 и 2017 г.;
•Първият българин изкачил най-бързо два върха над 8000 метра – Еверест и Лхотце през май 2017 г. за 5 дни и 12 часа;
•Най-бърза експедиция в света на връх над 8000 метра – връх Макалу, 8481 м, за 94 часа;
•Първият българин атакувал 3 осемхилядника за 23 дена – Анапурна, Дхаулагири и Макалу през май 2016 г.; като Дхаулагири и Макалу атакува в алпийски стил в рамките на една седмица;
•Първият българин участвал в 4 експедиции на върхове над 8000 м за 90 дни – Анапурна, Дхаулагири, Макалу и Гашербрум 2 през 2016 г.;
•Първият българин участвал в 15 експедиции за 5 години, като 7 от тях са на върхове над 8000 метра.
http://www.atanasskatov.com
 
Прочетено 315 пъти Последна промяна от Неделя, 20 Май 2018 18:46
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…