All for Joomla All for Webmasters
Астропрогноза: Ноември е време за метаморфози и промени
Астрологът на sanusetsalvus.com Калин Илиев в ноемврийски разговор с планетите.
Ноември е време за метаморфози, за духовно преобразяване чрез мощна вътрешна сила и за дълбоки прозрения, с които всяка година космосът ни изненадва. Установени модели за посрещане на ноемврийските предизвикателства не съществуват. Всеки знак има своя потенциал за разгадаване на случващото се, за ориентация и отстояване. Светът му показва враждебното си лице в една или друга степен и по своему всеки се чувства беззащитен, но всеки е способен да окаже съпротива. 
 
ОВЕН
Не му е лесно на Овена в периода, когато Марс в Козирог и Юпитер във Везни го притискат с тао-квадрат. Но на 11 ноември Марс влиза във Водолей и от квадратура бавно се придвижва към секстил. Тогава вместо напрежение и поражение той му предлага своята помощ и обещание за успех. Така нещата видимо се променят и Овенът може да си позволи състезателни действия, конкурси и изяви, които в края на ноември стават все по-успешни. Докато Юпитер е във Везни, Овенът учи урока на партньорството и само до 12 ноември Венера му подсказва верния ориентир във всяка ситуация. След това от него се очаква сам да намира пътя на партньорството или да признае, че още много има да учи. Най-трудният урок му предстои на 18. 11., а най-интересни и приятни са последните два дни на ноември. 
 
ТЕЛЕЦ
Дори и да не знае, че Слънцето преминава в опозиция към него, Телецът е наясно, че ноември не е най-доброто време на годината за него. Но все пак Марс го покровителства до 10. 11., а Венера внася своята помощ от 12. 11. до края на месеца, така че той е застрахован от загуби и неуспехи. А най-хубавото е, че хората, които го обичат, ще са в непосредствена близост. Те разбират трудните моменти и тяхната бърза преходност. Два много неприятни дни, когато силите не стигат, а атаките идват от всякъде, са 11 и 12 ноември. В средата на месеца напрежението утихва, но до 21. 11. здравето на Телеца е нестабилно и изложено на опасност. Това е кратко ежегодно сътресение, което му е познато. От него се очаква мъдрост и търпение за понасянето на този кратък период. След 21. 11. носителите на ноемврийски неприятности изчезват без последствия. 
 
БЛИЗНАЦИ
През първите 11 дни Близнаците непрекъснато ще се удивляват къде се е изгубил добрият тон и защо кичът в отношенията е толкова всеобхватен. Преди да си отговорят на въпроса, Венера ще напусне Стрелеца, където не й е мястото, и ще оттегли опозицията си към Близнаци. За съжаление, веднага след това благоприятно преместване, в Стрелец влиза Меркурий и за Близнаците отново всичко се обърква. Вербалните и невербалните послания не стигат до тях, от всякъде се сипят обвинения и неразбиране. Дори най-близките приятели започват да говорят на чужд език и цялата картина става неразгадаема, особено след влизането и на Слънцето в Стрелец на 21 ноември. Но нищо не смущава комфорта на Близнаци, защото други две планети изпращат мощното си положително влияние. Тригонът на Марс с Юпитер започва на 12 ноември и продължава до края на месеца, така че няма какво да спре успешната им устременост към върха. А Юпитер все повече ги извежда в центъра на събитията и ги поставя в най-удобна позиция. Близнаците за дълго ще се движат в разнообразието на непрекъснато умножаващ се избор, при което „Не знам какво искам” е техният единствен проблем. 
 
РАК
На всички знаци този месец носи драма, а на раците, които вече са привикнали с мъчителната опозиция на Плутон (ако с такова нещо може да се свикне) е отредена една от главните роли, но за кратко. Преразпределянето на ролите започва на 21 ноември и окончателно завършва в края на месеца. А дотогава всеки Рак може да се впусне в кратка авантюра или да поднови нещо от близкото минало. Меркурий покровителства всички техни срещи до 12. 11., а от 13. 11. Венера рязко се противопоставя на развитието на отношенията им, налагайки своите ограничения и водейки до най-неприятни развръзки на 24 и 25 ноември. През тези два дни напрежението в душите на раците става угнетяващо, а през целия период се задълбочават промените в социалния им живот. Обстоятелствата ги подтикват да се дистанцират и изолират с неодобрение към случващото се, но по-силно е недоумението от него. Раците не искат да участват в социалния живот за известно време. 
 
ЛЪВ 
Лъвът е в центъра на променящите се събития, които се развиват най-вече в негова полза и изгода. След 20 ноември няма нищо по-важно за него от личния живот, а през първата половина на ноември малко трудно ще се влиза във връзка с него. До 13. 11. той по-скоро ръмжи, отколкото говори, но Венера започва да го разнежва и да му припомня колко важни са срещите с любимите хора. Последните два дни на месеца са неговите специални и блажени дни, в които всичко неприятно е забравено. Но по-хубави от тях са първите дни на декември. Както социалният, така и личният живот на Лъва преливат от разнообразие и изобилие. А към това се добавя и приятното усещане за постоянство и стабилност, които връщат леко поразклатената му самоувереност. След 20 ноември Лъвът се радва на най-силно покровителство от планетите.
 
ДЕВА
През първите 20 дни на ноември две планети внасят ред в комуникациите, деловите връзки, правилното планиране и постигането на недалечни цели. Добрите резултати са гарантирани. Но никак не е лесно да се изтърпи опозицията на Нептун и квадратурата на Сатурн, особено за родените на 3, 4 , 5 и 6 септември. Този тао-квадрат е бавен, продължителен и обезкуражаващ. Най-тежък е ноември за родените между 8, 30 и 9, 30 ч. сутринта на тези дати. При тях Сатурн подновява някои здравословни проблеми, действайки предимно в кожата и костите. Той се опитва да извади болестта от най-дълбоките нива и да я изведе на повърхността, а Нептун на всяка цена иска да я потисне, да я измести и маскира, да я направи неразпознаваема. След продължителен успешен период Девата отново се чувства беззащитна и това неприятно усещане се задълбочава след 21 ноември, водейки след себе си нестабилност на различни нива. 
 
ВЕЗНИ
През първите 20 дни на месеца им предстои развитие на два основни конфликта с лица, които не са намерили най-верния път за враждебни действия към Везните. След 11. 11. противниците на Везните постепенно ще се оказажат в губеща позиция, но едва след 21 ноември поражението им ще бъде очевидно и окончателно. Възходът на Везните продължава още много месеци и кратките ноемврийски неприятности внасят малко разнообразие в успешния им период, за да не им стане скучно. През този месец октомврийските Везни поставят новото начало на редица дела, обречени на успех и признание, а родените между 21 и 30 септември влизат поетапно в динамичния период на кратки пътувания и малки ежедневни промени. От 11 ноември за тях започва празнично тържествен период с вкус на шампанско и победа. Добре е да не бързат и да притихнат през първите 10 дни на ноември, за да избегнат лекия горчив привкус, който Марс влива в чашата им, преминавайки през последните градуси на Козирога. 
 
СКОРПИОН
Точно сега той плува в свои води, защото никой не умее да метаморфозира като Скорпиона. Но разделителната линия е между родените преди 9 ноември и всички следващи. Първите ще посрещнат рождения си ден при по-добри констелации, докато в годишния хороскоп на родените след 10 ноември ще остане квадратурата на Марс с всички произтичащи от нея изненади и препятствия. Преди рождения си ден всеки Скорпион доизстрадва неизчерпания драматизъм от близкото минало, но веднага след встъпването в новия си годишен хороскоп той започва да поставя началото на целогодишната си дейност при нови обстоятелства. А те са многообещаващи както в личен план, така и в професионален, най-вече за родените преди 12 ноември. Те ще бъдат търсени и ухажвани от партньори, конкуренти и опоненти в различни граници и с различни похвати. Разполагайки с цялата си изобретателност Скорпионът ще наложи своята воля във всичко.
 
СТРЕЛЕЦ
Последните 52 дни преди рождения ден вече са започнали за всеки Стрелец, колкото и различна част от тях да остава до конкретната дата. Това е ежегодният период на пасивно посрещане на събитията и допълнително отежняващо обстоятелство към продължителния преход на Сатурн през този знак. Но за ноемврийските стрелци най-трудните моменти вече са минали. По-чувствителните от тях вече усещат оттеглянето на неприятностите зад гърба им. През последната година те поеха много нови отговорности, които не са им по мярка, и сега постепенно всичко започва да си идва на мястото. За декемврийските стрелци тежестта на отговорностите и ограниченията все още е настояще, но Юпитер помага вече много осезателно на родените през първите 10 дни на декември. Цялата житейска картина при тях много видимо се променя, за да направи този период едновременно претоварен, интензивен и успешен. На Стрелеца никога не му е липсвала смелост за посрещане на предизвикателствата. Но точно сега се иска нещо много повече от смелост. Разрушителното въздейстие срещу здравето на Стрелеца продължава, така че са необходими все повече грижи, внимание и превантивни мерки. 
 
КОЗИРОГ
До 9 ноември Марс изпраща мощно покровителство към родените между 11 и 21 януари, след което внимателно оттегля протекцията си. През втората половина на месеца констелациите подсказват на Козирога, че времето за състезания и преследване на постижения приключи. За него настъпва период на дистанцирано наблюдение, занимание с изкуство, отдаване на хоби или ново откритие. А най-вече на нови контакти, в които Венера се намесва от 13 ноември до 7 декември. Засега Юпитер не му позволява обществени изяви, ограничава кариерното му развитие и свива социалния живот. Настъпи време на затишие и внимателно преосмисляне на случващото се. Козирозите, родени на 7 и 8 януари трябва сериозно да се погрижат за здравето си. 
 
ВОДОЛЕЙ 
До 20 ноември Водолеят е сърдит и трудно достъпен. Той не обича две планети да са в Скорпион, а още по-малко три, което се случва в първия ден на месеца. Толкова силно влияние на скорпион на него не му понася. Но с влизането на Слънцето в стрелец, водолеят си припомня всичко, с което може да бъде полезен. През последните 10 дни на ноември той става много активен и целеустремен, защото Марс е в първите градуси на Водолей и преминава през два хармонични аспекта с други две планети. Тогава от него можете да поискате всичко и ще останете удовлетворени от резултатите на онова, което той ще ви обещае. А по-същественото е, че на този процес му предстои дълго развитие. В по-близък план, 23 и 24 ноември са неговите най-добри дни за месеца. 
 
РИБИ
Тук е най-голямата драма. Три планети се опитват последователно да изведат Рибите от целогодишното претоварване и поемане на непосилни отговорности с всички последствия от тях. Но трите кратки транзита са недостатъчни. Сатурн продължава да обременява с квадратура родените в самото начало на март и бавно се премества към следващите рожденици. Животът им сериозно се променя и знакът на промените е положителен, доколкото понасянето на големи отговорности им е по силите. Нептун ги осенява и вдъхновява, извеждайки духовни сили, за които и самите те не подозират, че са на тяхно разположение. Последното най-вече се отнася за родените на 29. 02., 01. 03. и 02.03, а това са градуси на Риби, на които Нептун за първи път се намира от два века насам. Сега Нептун е на своя трон и мощно одухотворява съзнанието на родените в началото на март. Но от това животът им не само не става по лесен, а напротив: на земен план е трудно да останеш изправен при такива констелации и да се справиш с всичко, което останалите очакват от теб. Още по-трудно е, че няма такъв общочовешки опит, на който можеш да се опреш и да разчиташ, защото в известен смисъл си пръв в изпитанията и тяхното осмисляне. От тази гледна точка, всичко, което останалите изживяват в този момент, изглежда незначително и преходно...
 
 
 
Прочетено 2150 пъти Последна промяна от Вторник, 01 Ноември 2016 06:35
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…