All for Joomla All for Webmasters
Виена строи временни класни стаи

През настоящата учебна 2023/24 година в австрийската столица има 223 държавни целодневни училища.

И австрийската столица изпитва недостиг на помещения в училищата най-вече заради демографското развитие и съвременната организация в областта на образованието.

 

Само през последните десет години австрийската столица е сформирала около 1200 нови паралелки в държавните училища. Въпреки това е необходимо да се разкрият допълнителни класове, съобщават от международния прес офис на община Виена.

 

През настоящата учебна 2023/24 година в австрийската столица има 223 държавни целодневни училища. Нуждата от образователна инфраструктура нараства не само в новите райони, но и в гъсто застроените централни части на града. След внимателно проучване на нуждите на училищата и възможностите за разширяване на сградния фонд виенската дирекция "Образование" намери възможно най-бързото решение на проблема.

 

За да се осигури така необходимото училищно пространство, на първо време ще бъдат създадени мобилни класни стаи във временни постройки към пет виенски училища, което ще даде възможност за формиране на допълнителни паралелки от септември 2024 г.

 

В един комплекс ще има не повече от девет класни стаи със санитарни възли, гардеробна и място за персонал. Планираната инвестиция е в размер на 14 милиона евро. На тези места през следващите години ще бъдат изградени разширения на училищните сгради, които ще заменят мобилните класни стаи.

 

Виена се ангажира да продължи създаването на нови места в целодневните училища и в бъдеще. Целта е всяко дете да има възможност да учи и да се развива в пълноценно.

Прочетено 280 пъти Последна промяна от Сряда, 29 Май 2024 22:51
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…