All for Joomla All for Webmasters
Председателят на българския парламент е във Виена на международен Дунавски форум

Председателят на българското Народно събрание Росен Желязков ще участва в Деветата конференция на председатели на парламенти

в рамките на Стратегията на ЕС за региона на река Дунав (EUSDR) на 18 и 19 март 2024 г. във Виена, Австрия.

 

Това съобщиха от пресцентъра на парламента. Форумът е организиран от австрийското председателство на Дунавската стратегия.

 

„Сигурност в региона на река Дунав“, „Образование за демокрация“ и „Дунавският регион като културно, природно и научно пространство“ са основните теми, които ще бъдат обсъдени на конференцията.

 

Председателят на Народното събрание Росен Желязков ще направи изказване по темата „Сигурност в региона на река Дунав“.

 

Участниците в конференцията ще бъдат приветствани от председателите на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка и на Федералния съвет Маргит Гол. В рамките на форума председателят на българския парламент ще има двустранни срещи със своите колеги.

 

Конференцията на председателите на парламенти в рамките на Стратегията на ЕС за региона на река Дунав (EUSDR) е форум за обмен на информация и опит, който дава възможност на националните парламенти да използват пълния потенциал на европейската стратегия за Дунавския регион.

Прочетено 171 пъти Последна промяна от Петък, 22 Март 2024 16:09
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…