All for Joomla All for Webmasters
Общи действия за популяризиране на Бранд България

За създаването на обща стратегия и обща платформа за утвърждаване на Бранд България

се договориха министрите на туризма д-р Илин Димитров, на културата проф. Велислав Минеков и на земеделието Явор Гечев на работна среща, чийто домакин бе министърът на културата. 

 

Като част от обединените действия на трите министерства е и създаването на единен дигитален пътеводител, който ще посреща всеки, влязъл в пределите на страната – електронна карта на България.

 

Тя ще обединява различни елементи на туристическата услуга и продукт – като културни и винени маршрути, фермерски пазари, развиващи местните общности, значими природни обекти и знакови забележителности от културно-историческото ни наследство, които представляват интерес за всеки гост на дестинацията. 

 

В падащо меню на картата ще са интегрирани разнообразни функции и възможности за достъп до повече информация, която да позволи лесно планиране на кратки посещения – транспортна свързаност, правене на резервации, закупуване чрез QR код на билети за музеи, галерии, концерти и разнообразни събития.

 

А също виртуални видео-разходки, подготвени от екскурзоводи или блогъри, фотографи и пътешественици, както и още много други възможности, които могат да бъдат надграждани във времето и в по-дългосрочен план. 

 

Министрите на туризма, на културата и на земеделието Илин Димитров, проф. Минеков и Явор Гечев обсъдиха начините как чрез картата дестинация България да бъде представена по най-добрия, ефективен и атрактивен начин.

 

Министър Гечев предложи към картата да бъдат включени традиционни храни и български вина със защитени наименования за произход, които често съвпадат с имената на населени места. Към тях ще бъдат включени и продукти, които по идея на Министерството на земеделието ще бъдат брандирани като манастирски и с идентификация на Българската православна църква.

 

Това, от своя страна, може да се превърне в огромен магнит за привличане на туристи и развитие на регионите, тъй по информация на Министерството на земеделието, търсенето на традиционната местна храна е изключително стабилна тенденция в България.

 

В продължение на предишни разговори, министрите обсъдиха и уеднаквяването и брандирането на протоколните подаръци – специално етикетирано, типично за България вино, реплики на древни тракийски съкровища и други ценни артефакти от нашите земи, най-старото в света обработено злато – Варненското златно съкровище и др., които ще представят богатото културно-историческо наследство на страната ни. 

 

Реплики на тези забележителни предмети, както и изображения на обекти на културното материално и нематериално наследство под егидата на ЮНЕСКО, ще посрещат и гостите на международните ни летища. Идея, която министър Димитров представи пред колегите си, след като по-рано тя беше обсъдена с летищните оператори на летищата в София, Варна и Бургас. 

 

Министерство на културата изготвя каталог за 100-те национални обекта, който също ще бъде интегриран в идеята за налагане на бранд България

 

Министрите се споразумяха и за създаване на общ, богато илюстриран календар за 2023 година, който да представя различни аспекти от богатствата на България – най-посещавани дестинации, природни и туристически забележителности, музеи и културно-исторически артефакти, национални паркове, гори, възможности за ловен туризъм, винени маршрути и кулинария.

 

Идеята е календарът да е триезичен, за да покрие езиковото разнообразие на всички държави – български, английски и испански.

 
Прочетено 59 пъти Последна промяна от Понеделник, 24 Октомври 2022 19:09
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…