All for Joomla All for Webmasters
Да подкрепим строежа на православен храм в родопското с. Забърдо!

Изграждането ще се осъществи по проект, изработен от екип, воден от арх. Атанас Каджебов и инж. Иван Георгиев от Смолян.

 

 

Проектът е одобрен от Пловдивската митрополия и община Чепеларе с Разрешение за строеж № 21 / 09.09.2021. 

 

Храмът ще бъде разположен в центъра на с. Забърдо, непосредствено срещу кметството, в стръмен терен, изискващ големи изкопни и укрепителни работи.

 

Набраните към момента средства са от жители на Забърдо и други дарители, физически лица. Те не са достатъчни за реализацията на проект. 

 

Галопиращите цени на строителните материали и горива оскъпяват строежа допълнително. 

 

Поради тези причини Църковното настоятелство се обръща с молба за финансова подкрепа, а

банковата сметка е:
Църковно настоятелство с. Забърдо
BG77STSA93000022581565. 

 

XI-тото издание на годишните награди за журналистика Balkan MEDIA Awards 2022 ще даде старт на благотворителна кампания за изграждането на храм в популярното родопско село Забърдо.

 

Екипът на организаторите на събитието - VIP Communication, откликна на апела на ц ърковното настоятелство в с. Забърдо, което се нуждае от подкрепа, а на 30.03.2022 започнаха проучвателните изкопни работи по изграждане на Православния храм „Свети Георги Победоносец“ в с. Забърдо, община Чепеларе.


VIP Communication и нейните управляващи съдружници Патриция Кирилова и Дончо Георгиев са носители на почетни дипломи и награди, връчени им за заслуги в патриотичното възпитание на подрастващото поколение от най-големите родолюбиви организации – Международната организация на обединените Българи и Съюзът на военноинвалидните кооперации

  .
 
 
 

 

Прочетено 81 пъти Последна промяна от Четвъртък, 19 Май 2022 10:14
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…