All for Joomla All for Webmasters
Германия махна ограниченията за пристигащите от България със сухопътен транспорт
Информацията е на българското Външно министерство.
 
От 30 май 2021, неделя, отпадат ограниченията за пристигащите от България в Германия със сухопътен транспорт. 
 
Това става възможно, след като от тази дата Федералната република повече няма да определя България като рискова страна заради намалелите случаи на заразяване с коронавирус.  
 
По информация на посолството ни в Берлин при пристигане в Германия с автомобилен или железопътен транспорт за гражданите, пребивавали през последните 10 дни единствено в България, се премахва задължението за електронна регистрация, представянето на негативен тест, удостоверение за пълна ваксинация или удостоверение за оздравяване след прекаран коронавирус и карантина.  
 
За пристигащите със самолет отпада електронна регистрация, но остава задължението за представяне на негативен тест,  удостоверение за пълна ваксинация, или удостоверение за оздравяване след прекаран коронавирус.  Документът трябва да бъде представен на авиокомпанията преди заминаването. 
 
Не се изисква тест за деца, ненавършили 6-годишна възраст. 
 
В Германия се признават PCR, LAMP, TMA и антигенни тестове за директно откриване на SARS-CoV-2. Пробата трябва да е взета не повече от 72 часа преди пристигане във Федералната република.
 
Не се признават тестовете за антитела. Алтернативно може да бъде представен и антигенен тест, не по-стар от 48 часа. При престой в регион с висока заболеваемост или регион с варианти на вируса тестът трябва да е не по-стар от 24 часа. 
 
Подробни изисквания за тестовете са публикувани от Института «Роберт Кох» на https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Tests.html.  
 
Информация за удостоверение за ваксинация може да бъде намерена на следния линк: https://www.pei.de/DE/newsroom/dossier/coronavirus/coronavirus-inhalt.html?nn=169730&cms_pos=3 .  
 
Подробна информация на български език може да бъде намерена на: https://www.bundesgesundheitsministerium.de/coronavirus-infos-reisende/einreise-sms-sprachen.html . 
 
Подробна информация може да бъде намерена и на сайта на МВнР на: https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/Germany.  
 
При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолство на България в Берлин на телефон +49 30 201 09 22, имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.,
 
с Генералното консулство във Франкфурт на Майн  -  +49 69 509278 1320, +49 69 509278 13 10, с
 
Генерално консулство на България в Мюнхен - +49 89 171 176 14; +49 89 171 176 15.


 .
 
 
 

 

Прочетено 283 пъти Последна промяна от Неделя, 30 Май 2021 09:12
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…