Print this page
Българското Външно министерство покани международни наблюдатели за парламентарните избори на 11 юли 2021 г.
Постоянното ни представителство във Виена изпрати вербални ноти с покана до държавите - участнички
 
в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), Бюрото за демократични институции и права на човека и Парламентарната асамблея на ОССЕ.
 
В изпълнение на международните си ангажименти и съгласно Изборния кодекс, българското Външно министерство отправи покани за международно наблюдение на насрочените за 11 юли 2021 г. избори за народни представители в Република България. 
 
Поканата беше оповестена и на заседание на Постоянния съвет на ОССЕ във Виена. 
 
Покани бяха отправени също до Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) чрез Постоянното ни представителство в Страсбург, както и до Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС) чрез Генералното ни консулство в Истанбул.
 
Българското Външно министерство ще предложи на ЦИК да регистрира като международни наблюдатели посочените от тези организации представители. 
 
Международното наблюдение ще бъде допълнителна гаранция за провеждането на честни избори, което е основен приоритет на правителството.

 .
 
 
 

 

Прочетено 184 пъти Последна промяна от Петък, 21 Май 2021 20:00
Регистрирай се за да оставиш коментар
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…