All for Joomla All for Webmasters
Коледни картички с дъх на море и южно слънце
Представяме Ивелина Бенева от Единбург и творчеството й, родено в емиграция.
 
Ивелина Балева от 20 години живее на о. Родос, Гърция заедно със семейството си. Тук работи като фотограф и видеооператор, а от 2 години пише книги, рисува картини и коледни картички.
От няколко месеца фамилията на Ивелина живее в Единбург, Шотландия. Представяме нейното творчество, родено в емиграция. 
 
Остров Родос е райско място. Връзката с морето е много важна за мен, зарежда и пречиства. Водещ във фотографията е моят партньор в живота Никола Нанев, който е известен сватбен фотограф и фоторепортер. 
 
„През последните 13 години сме заедно по цял ден. Всеки от нас има свое лично пространство и хобита. В чужбина израстваме заедно и всеки поотделно.
 
Както той, така и аз като емигранти имаме следната философия, че няма да си купим вили, апартаменти, магазини в България, живеейки като скотове в чужбина. Можем да се похвалим с хубав живот, харчейки. И вземаме всичко хубаво от чуждата култура и страна", разказва Ивелина. 
 
"През годините научих много добре гръцкия език, а сега се справям добре и с английския. 
 
В един период от живота ми се разболях тежко, което, разбира се, ме промени. Научих се да ценя момента, а също, че не трябва да постигам определени неща към които се стремя на висока цена. Опитвам се да намеря хармония и душевно спокойствие", добавя Бенева. 
 
"Интересното е, че написах книгата още преди да сме се преместили в Единбург. Все още търся своето вдъхновение в Шотландия. Все още търся опорна точка в далечната северна страна. Вече имам идея и за нова книга, надявам се с нея да намеря отговор на някои от въпросите, които ме вълнуват сега.  
 
Към рисуването ме насочи моята най-добра приятелка, Росица Русева, която е много талантлива художничка и е позната повече като Рос Русева. Тя ме посъветва да рисувам. Така започнах преди 2 години", споделя тя.
 
"Миналата зима реших да направя и колекция с картички, които изпратих на всички наши приятели. Те много се зарадваха и оцениха този жест на внимание , което беше най-важното.
 
Обичам Коледата. Вярвам в чудесата, вярвам в ценностите, а Коледа е точно това. Също обожавам да правя подаръци. 
 
 Често ме питат дали подарявам или продавам картините си, това важи също и за книгата, която предстои да издам. Подарявам само на най-близките си хора.
 
Оценявам своя талант по това, че хората искат да купят мои картини. Това е доказателство, че е докоснат от мен. Това е правилният начин да споделяш изкуството си с другите. 
 
Всеки, който иска може да закупи коледни картички ТУК:

.
 
 
 

 

Прочетено 774 пъти Последна промяна от Вторник, 17 Ноември 2020 15:38
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…