All for Joomla All for Webmasters
Изложба на Флориан Ланг в Пловдив
Проектът е създаден специално за Fluca – Австрийски културен павилион и може да се разгледа от 29 юни  до 31 юли  2020 г.
 
Добре дошли в своя Myspace на Флориан Ланг. Изложбата е покана за влизане в сюрреалистичен инкубатор.
Проектът е част от поредицата „Инкубатор“ на автора и е създаден специално за Fluca – Австрийски културен павилион. 
 
Практически инкубаторът е малка кутия, която осигурява идеален микроклимат за естественото развитие на биологични видове при изкуствено създадени условия на околната среда, за да увеличи шансовете им за оцеляване. 
 
За проекта си в Пловдив, Флориан прави всички стени, таван и под на лъскавия контейнер облепени с фототапети, за се създаде илюзорно пространство. Зрителят може да влезе в куба или да го гледа отвън навътре през отворената част на Fluca. 
 
Мотивите на фототапетите напомнят дистопични райски пейзажи. Те са базирани на онези снимки от ваканции и начин на живот, които често публикуваме в своите социалните мрежи. 
 
Зрителят би могъл да влезе в самия куб, заобиколен от гледка към  красиви пейзажи. Но не може да се влезе в тях, тъй като те си остават просто принтове. Те се превръщат в алегория за нашето време.
 
Показваме нашата страхотна и идеална среда (начин на живот), фантастични ваканции и добре прекарано време в нашите социални мрежи, но точно както в контейнера, достъпът ни завършва на повърхността на дисплея. 
 
Кой е Флориан Ланг?
Той е учил в Академията за изящни изкуства във Виена, Училището по изкуства в Глазгоу и Университета „Мармара“ в Истанбул.
Живее и работи във Виена. 
 
Освен изложби в Австрия и в чужбина, Флориан Ланг продуцира няколко музикални клипа. В сътрудничество с историци и архитекти работи по теми свързани с публичните пространства.
 
Той е художник в програми за пребиваване в Италия, Великобритания, Турция, Германия, Полша, Унгария и Австрия. Носител е на наградата за спонсорство за изобразително изкуство в Бургенланд и е представен в различни колекции.
 
   

Прочетено 128 пъти Последна промяна от Понеделник, 29 Юни 2020 20:09
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…