All for Joomla All for Webmasters
Нарисувайте щастие!
Магдалена Пюскюлева - арт терапевт, магистър психолог и консултант, педагог по изобразително изкуство със своята рубрика ”Силата на изкуствата”. 
В тези не леки времена ви представям едно прекрасно упражнения за трансформиране на чувството на тъга към усещане за щастие.
 
Да открием положителните емоции в себе си и да ги задържаме максимално дълго! Затова ви предлагам да нарисувате буркан с щастие! 
 
Като арттерапевт и художник съм видяла „магията” на трансформация през изобразителното изкуство. Това упражнение е част от методиката на арттерапията и целта е трансформиране на негативни емоции към позитивни. 
 
Усещането за щастие е много лично и различно за всеки един. Това е усещането, когато сте цялостни и в хармония. За това сега ви давам за задачка да помислите върху това как изглежда вашето щастие? 
 
Кога последно сте се чувствали щастливи? 
 
Аз виждам и дълбока връзка между щастието и благодарността. Свързвам ги, защото и двете състояния създават хармония в душите ни и баланс. 
 
Защо буркан? 
Ние сме хора, които складираме и това ни дава спокойствието, че имаме запас от дадени ресурси, които можем да ползваме в различни ситуации. 
 
Направила съм видео урок- практика, с който давам наставления как да нарисувате буркан с щастие (линкът ТУК ) Но вие можете да проявите творчество и без да следвате моите инструкции сами да го напълните с щастие! 
 
Ако нямате налични материали за рисуване, то можете да си декорирате буркана с истински панделки, пера, лепило с брокат, а вътре да сложите предмети, които ви правят щастливи или листчета с написани спомени, благодарности и други. 
 
Проявете въображение! 
 
А на кой енергиен център (т.н. чакри) въздейства изобразителното изкуство и какво е влиянието на цветовете върху нашето здраве и как да ги ползваме, можете да прочетете подробно в книгата ми „Силата на седемте изкуства”. 
 
За лична консултация или диагностика: 
 
•ми се обадите на + 359 888 798963;
•да ми пишетете във фейсбук: Magi Piuskiuleva; 
•както и да следите в YouTube канала ни:  
 
•или да ми пишете чрез контактната форма в сайта ни: www.powerofsevenarts.com  

Прочетено 1937 пъти Последна промяна от Понеделник, 09 Ноември 2020 21:46
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…