All for Joomla All for Webmasters
Виртуална обиколка на Виена по време на пандемия
За да се насладите на великолепието на музеите и забележителностите на Виена, не е необходимо да излизате от вкъщи.
 
Културните институции във Виена затвориха врати заради ограниченията, свързани с разпространението на коронавируса, но това не означава, че културният живот тук е замрял. Благодарение на съвременните технологии редица музеи могат да бъдат разгледани удобно от дивана вкъщи, посочва Ойроком-ПР София,  част от мрежата за международни връзки на Община Виена.
 
„Гугъл“ си партнира с повече от 1200 музеи и галерии в цял свят, които виртуално отварят колекциите си и предоставят безплатна възможност за обиколки в залите и коридорите им.
 
В „GoogleArts&Culture“ може да "посетите" редица виенски музеи, без да напускате дома си и да се редите на опашки. Сред тях са световноизвестните музеи Албертина, Музеят за история на изкуството, Природонаучният музей, Белведере и Дворецът Шьонбрун:
 
 
Всеки ден от 15 часа виенско време,  "Белведере" ще предлага кратки тематични обиколки в социалните медии Instagram, Twitter, YouTube и Facebook.  
 
Музикантите са сред най-засегнатите от рестриктивните мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса. Десетки културни институции решиха да отменят всички концерти и представления. Затова някои музикални институции, в това число и Виенската Щатсопера, решиха да излъчват изпълненията си онлайн.
 
Дори когато зрителните зали са празни и завесите остават спуснати, Виенската Щатсопера се опитва да следва графика си и още на 15 март тя отвори архива си и започна предоставя безплатно в цял свят записи на оперни и балетни спектакли онлайн. Представленията започват в зависимост от продължителността в 17 ч. или 19 ч. виенско време.  
 
Обществената австрийска телевизия ORF 2 ще излъчи на 20 март от 22.30 ч премиерата на операта „Фиделио“, която бе планирана за 16 март. Режисурата е дело на австрийския артист и носител на Оскар Кристоф Валц. Единствената опера на Бетовен е едно най-очакваните събития във Виена в юбилейната година, посветена на 250-годишнинатат от рождението на композитора.
 
Репетициите се проведоха миналата седмица в "Театър на дерВиен" без публика и бяха записани. За тези, които нямат възможност да гледат представлението по телевизията, спектакълът ще бъде предаван от 19:00 ч. класическата платформа www.myfidelio.at. Това е първата продукция, чийто запис е направен от ORF без жива публика. 
 
 
  

Прочетено 322 пъти Последна промяна от Петък, 20 Март 2020 12:27
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…