All for Joomla All for Webmasters
Силата на думата „Благодаря!”
Магдалена Пюскюлева - арт терапевт, магистър психолог и консултант, педагог по изобразително изкуство със своята рубрика ”Силата на изкуствата”. 
За мен думата БЛАГОДАРЯ е вълшебна дума! БЛАГОДАРЯ - не е просто дума, а СИЛА, която трансформира! Благо-дарявам е същността на енергообмена, чрез който ние отваряме потоците на изобилието към себе си и към другите.
 
Аз лично съм благодарна за болестите, които преодолях! Благодаря на трудностите  в живота си, за предателствата и за любовтта- другата сила, която трансформира. 
 
 Благодаря на моята депресия преди години, чрез която се научих да се свързвам с Душата си!
 
 Благодаря на заболяването ми на щитовидната железа, чрез която открих силата на песента и научих какво е ЛЕЧЕБНОТО ПЕЕНЕ! 
 
 Благодаря на предателите, чрез които разбрах, че се предоверявам на другите и се научих да ВЯРВАМ В СЕБЕ СИ! 
 
 Благодаря на ЛЮБОВТТА, чрез която отворих сърцето си и се научих да обичам и да бъда обичана! 
 
 Благодаря на ТВОРЕЦА в мен, защото мога да се развивам и да бъда всеки ден по-добра версия на себе си от вчера!
 
 
Много е ВАЖНО да използваме по-често думата БЛАГДАРЯ! В книгата-наръчник „Силата на седемте изкуства" съм описала подробно силата на словото и как да работим с него. Не е лесно, особено в началото да следим за всяка дума и за начина, по който я изричаме, както и за емоциите с които я изричаме.
 
Процесът на саморегулация е бавен, но ни учи на постоянство и дисциплина. Тук работят вселенските закони на ПРИВЛИЧАНЕТО и на ОБМЕНА. Знаете израза: „Каквото повикало, такова се обадило”! Точно така работи! Ние Искаме и Вселената ни го дава. 
 
Добре е да ценим „простите неща”, които приемаме за даденост. Да благодарим за храната, за водата, за въздуха, за Живота! Човек е устроен така, че оценя и дава тежест на нещата, когато ги загуби... За това нека благодаряим за нещата докато ги имаме! 
 
Да благодарим и за трудностите, защото чрез тях ние се мотивираме и надграждаме себе си! Помислете! Ако всичко Ви е наред, кой от вас ще тръгне да се променя? Никой! Единствено през кризата на този етап имаме развитие. Но урока го разбираме едва, когато е минала бурята... Едва тогава може да видим ползата от конкретната случка или събитие. 
 
И нека да завършм позитивно! 
 
Едно прекрасно упражнение за Вас:
- Всяка вечер да изброявате за какво сте благодарни! 
- Какво ХУБАВО ви се случи този ден?
- Какво научихте? 
 
Аз Ви Благодаря за вниманието и пожелавам прекрасни дни, изпълнени с вълшебства! 
 
Ако решите да си закупите книгата- наръчник „Силата на седемте изкуства” или да ви направя анализ по рисунката чрез артдиагностичния подход на методиката, можете да се свържете с мен лично като:
•ми се обадите на + 359 888 798963;
•да ми пишетете във фейсбук: Magi Piuskiuleva; 
•както и да следите страницата ни: powerofsevenarts.com 

 

Прочетено 1708 пъти Последна промяна от Четвъртък, 30 Януари 2020 10:21
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…