All for Joomla All for Webmasters
Нови формуляри за упражняване на здравноосигурителни права в чужбина
Заявленията са публикувани на сайта на НЗОК. 
На официалната интернет страница на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) са публикувани нови образци на заявления за издаване на документи съгласно Наредба № 14 от 2007 г.
 
Това са образци на заявления за кандидатстване за лечение в чужбина. Те се отнасят както за времето, в което лицето е живяло в друга държава - членка на ЕС, така и за планово лечение в страните в Европа. Ето и формулярите:
 
1. Заявление за издаване/изискване на формуляр S041 (формуляр Е 104). Можете да го изтеглите ТУК
 
2. Заявление за издаване на удостоверителен документ за пребиваване в друга държава – формуляр S1/S072. Можете да го изтеглите ТУК.
 
3. Заявление за издаване на разрешение за планирано лечение извън държавата по осигуряване/пребиваване в ЕС – формуляр S2. Можете да го изтеглите ТУК
 
4. Декларация/declaration  при кандидатстване на осигурени лица за получаване на разрешение за планово лечение в друга държава от ЕС за сметка на НЗОК – формуляр S2. Можете да я изтеглите ТУК.
 
5. Заявление за издаване на удостоверение за временно заместване на Европейска здравноосигурителна карта. Можете да го изтеглите ТУК.
 
Прочетено 639 пъти Последна промяна от Четвъртък, 13 Юни 2019 18:53
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…