Print this page
Частен център за деца и родители работи по методите на австрийския лекар Алфред Адлер
Адлерианският център е първият на Балканите. 
Частен детски център към Академия за ранно детско развитие Бобче Топче за пръв път на Балканите предлага програма за детско развитие. Тя използва възпитателните методи на виенския психолог Алфред Адлер.
Учителите в центъра са обучени в техниките на адлерианската теория, така че да могат да прилагат програмата за ранно детско развитие от най-ранна детска възраст, поясняват от центъра.
„Следвамe подходите на „Психология на индивида“ на Алфред Адлер и принципите за възпитаване на детето на Ричард Драйкурс. Методите на Адлер учат на мотивация, самостоятелност, поемане на отговорност и самоконтрол. Без наказания, подкупване, мрънкане, заплахи и емоционално манипулиране. Целта на детския център е да подготвим детето за живота", уточняват българските специалисти. 
Центърът в България предлага грижа и занимания за деца на възраст от 1 година до 5 – годишна възраст. Тук работят предучилищни педагози, езиково-говорни терапевти, психолози/психотерапевти, арт терапевти и невро-моторни специалисти.
Повече за центъра можете да научите ТУК
Алфред Адлер ( 1870-1937 ) е австрийски лекар и психотерапевт от еврейски произход, основател на индивидуалната психология.  Заедно със Зигмунд Фройд и сподвижници, Адлер е сред съоснователите на психоаналитичното движение. Той е първата ключова  фигура, който скъсва отношения с психоанализата и формира независимо училище по психотерапия и личностна теория. Адлер повлиява на бележити фигури като Роло Мей, Виктор Франкъл, Ейбрахам Маслоу и Албърт Елис.
Прочетено 463 пъти Последна промяна от Сряда, 13 Юни 2018 08:33
Регистрирай се за да оставиш коментар
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…