All for Joomla All for Webmasters
Ветеринарна клиника само за котки

В 13- и район на Виена две амбициозни ветеринарни лекарки д-р Карен Гарцик и д-р Мари-Терез Хойер отвориха специализирана амбулатория за лекуване само на котки.

Те са доволни, че са сбъднали една своя мечта, след като продължително време са участвали в международни обучителни програми в Европа и САЩ. 

 

Амбулаторията, в която се обслужва единствено котки има международно признат сертификат . По думите на д-р Гарцик и д-р Хойер те поемат една необхваната област от ветеринарната медицина. Ясно е, че тук ще се лекуват само котки. Това е много важно, тъй като атмосферата в клиниката няма да се нарушава от миризмата и шумовете от други домашни любимци и най-вече кучета. 

 

Котките не са малки кучета,

имат специфични потребности , собствен начин на комуникации,

специални изисквания към храната и страдат от различни болести.

 

Това изисква различни изследвания и терапии само за котки, допълва д-р Хойер.

 

„Предлагаме професионална медицина в уютна атмосфера”, казват двете лекарки. За да бъде постигнато това , архитектурният дизайн е съобразен изцяло с потребностите на котките. Напр. в чакалнята са монтирани вдигнати по-нависоко кошнички за тях, за да се внуши на котетата -пациенти чувство за сигурност , тъй като те имат цялостен поглед върху помещението. И така ще бъдат по-спокойни. 

 

Освен това за един преглед на котка се заделя достатъчно време, така че да не се създава стрес у тях. Стационарните пациенти имат двуетажни пространствени кутийки в които да се чувстват добре и така да усещат минимално разлика с дома.

 

Прочетено 1765 пъти Последна промяна от Неделя, 03 Ноември 2019 21:54
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…