All for Joomla All for Webmasters
  • Информационен ден за лични асистенти
  • Как професия Betreuer да си спести конфликти и
  • Предстои най-престижното фармацевтично събитие
  • Българо-немски разговорник в помощ на пациентите,
  • Сайтът за запознанства dvama.co.uk - вече и със
  • Магията на Гросглокнер
„Горещият” телефон на българската Здравна каса е безплатен и от Австрия
Телефонът за консултации е 080014800, има възможност и за онлайн консултация. 
"Горещият телефон" на българската Здравна каса (НЗОК) е безплатен за всички оператори, включително и от чужбина. Това съобщават от осигурителната институция.
На 0800 14 800 всеки гражданин може да се консултира с експертите на Касата за своите права като здравноосигурен и възможностите си при ползване на медицински услуги.
На него и гражданите на страни от ЕС, които искат да се лекуват в България, могат да получат необходимата им информация. НЗОК е определена за национална точка за контакти в рамките на Евросъюза.
Разговорите са безплатни за потребителите и те могат да задават въпросите си на него от 09:00 ч. до 12:00 ч. и от 13:00 ч. до 17:30 ч., всеки работен ден от седмицата. Времетраенето на една консултация е 5 минути, след което връзката автоматично прекъсва. В случай, че за определените 5 мин. не е предоставена необходимата информация, телефонът може да се избере отново и да се продължи разговорът със същия експерт от отдела.
За 2017 г. експертите от отделаса направили 14579 телефонни консултации - на „горещия телефон”, инад 6920 телефонни консултации - на стационарните телефони за информация.
Информационният център на българската Здравна каса е изграден от три звена - единен телефон за консултации на гражданите - 0800 14 800, онлайн консултации и приемна.
Достъп до услугата онлайн консултация потребителите могат да намерят на здравния портал на НЗОК: www.nhif.bg. За миналата 2017 г. са постъпили 1910 въпроса, на които експертите от отдела са отговорили в рамките на срока от 5 дни.
Приемната на НЗОК се намира в кв. Лозенец, ул. „Любата“ № 15 и през 2017 г. е посетена от 965 здравноосигурени граждани. Звеното за информация на здравноосигурени граждани е едно от първите, създадено при старта на НЗОК през 1999 г.
Прочетено 281 пъти Последна промяна от Вторник, 02 Януари 2018 17:42
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…