All for Joomla All for Webmasters
Романът „Пътуване” на д-р Анелия Хохвартер вече и на руски език
Представянето на книгата е на 8-и юни 2017 г. в Руския културно-информационен център в София. 
Известната българска лекарка д-р Анелия Хохвартер, която повече от 26 г. живее във Виена ще представи  романа си "Пътуване"("Eine Reise ins Land der Sonne"), преведен вече и на руски език. Събитието е на 8-и  юни 2017 от 18:00 ч в Руския културно-информационен център в София. Очаквано, всички приходи от руския тираж отиват отново за каузата Локомат за България
Както вече знаете от предишните издания на български и немски език, това е любовен роман, а в същото време и роман за едно пътуване в пространството, времето и духовността. Всеки човек е пътник и рано или късно поема пътя към себе си, търсейки любов, професионална реализация и приключения. Това правят и героите на тази книга. Те са от различни поколения, култури, цвят на кожата, професии, социално положение, извървяват различни пътища в опознаване на себе си и света, но ни показват, че пътищата ни са общи и всички ние сме една незаменима и универсална частичка от вселената и пътя, наречен живот. Това е един роман, който се чете на един дъх.
Преводач  на книгата на руски език е Наталия Ерменкова.
„Радвам се на новата ми рожба: на 17.05.2017  г. излезе и руското издание на книгата ми "Пътуване"- поредният войн в редиците на кампанията "Локомат за България".  Както се казва: "Капка по капка-вир". Но ако от много страни потекат ручейчета - и море може да стане. Включете се и вие в морето на надеждата, заяви д-р Хохвартер. 
Повече за благотворителната кауза Локомат за България на на страницата във Фейсбук:
https://goo.gl/i4HY8
Дарителска сметка със статут "Всички средства са предзначени за закупуването на Lokomat ProV6", уред с два модула за деца и възрастни. Банката гарантира, че използването на дарения за текущи разходи по проекта не е възможно.
Дарителска сметка: Анелия Петрова Хохвартер
IBAN:  BG60 UNCR 7000 1522 7289 49 (в Евро)
IBAN:  BG65 UNCR 7000 1522 7289 56 (в лева)
BIC (SWIFT): UNCRBGSF
Постъпилите дарения ще бъдат преведени директно от банката на фирмата Hocoma, без междинни търговци според договора за покупко-продажба.
 
„Когато се съберат средствата,и се даде заявка за закупуването  до доставката на Локомата ще минат от 6 до 8 седмици. През това време намеренията са да се направи един конкурс и  да се огледат лечебните заведения, които трябва да предложат безплатна терапия. Следователно, това трябва да е или университетска клиника, държавна болница, които да имат изградено физиотерапевтично звено”, поясни д-р Хохватер. 
„Локоматът струва 370 хил. евро. ,като аз съм успяла да издействам от фирмата- производител да получим за България  гаранция от 2 години, вместо 1 г, като те поемат още всички консумативи, up date – на системата и др. Това е добър старт за Локомат за България, защото в продължение на 2 години могат да се събират допълнително средства чрез Здравната каса, и ще  може да се осигурява сервизното обслужване по нататък. Със средствата, които ще могат да постъпват за лечението на пациентите по-нататък  по клинични пътеки  ще има възможност да се плаща това сервизно обслужване и да се създадат допълнително 2-3 работни места”, посочва още д-р Хохвартер.
Прочетено 695 пъти Последна промяна от Вторник, 30 Май 2017 10:40
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…