All for Joomla All for Webmasters
"Софарма"-носител на наградата за кооперационен партньор на Виенския икономически форум за 2017 г.
14-ото издание на VEF започва на 6-и ноември 2017 г. в австрийската столица. 
За 14-и пореден път Виенският икономически форум(VEF) събира знакови личности на ежегодния си ноемврийски форум - „Виена 2017: Разговор за бъдещето” ( Vienna Future Dialogue 2017 )
Добил  известност като незаменима Платформа на визионери в сърцето на Европа, VEF посвещава и тазгодишното си издание на търсенето на прагматични отговори за регионалното икономическо развитие,така необходими в рамките на турбулентното време в което живеем.
Д-р Елена Кирчева, основател и генерален секретар на VEF съизмерва значението и ролята на Виенския икономически форум с получените високи признания, както от държавата на седалището му Австрия, така и от Европейския съюз и Европейската Комисия и от ООН.  Тя обвързва процеса на утвърждаването на VEF в качеството му на платформа за раждане и среща на визии и идеи за развитие на икономиката  както в регионален мащаб, така и в европейски и световен мащаб, с постоянното му развитие като Европейска икономическа платформа с поглед в бъдещето. 
Откриването на 14-ото издание на Виенския икономически форум ще бъде направено от д-р Хайнс Фишер,австрийски политик и федерален президент на Австрия  от 2004 до 2016 г. Веднага след това инж. Гюнтер Рабенщайнер, президент на Виенския икономически форум и член на Борда на директорите на Verbund ще представи своя доклад.
След официалното откриване на събитието са планирани две пленарни сесии. 
Първата пленарна сесия е под надслов ”Живеем в дигитална епоха. Визии и отговори на инвеститорите”. Акцентът ще бъде ”Дигиталната икономика –очаквания и реалности”. Участниците ще дискутират ролята на инвестициите като мотор за икономически растеж и какво е влиянието на световната конкуренция върху тях в дигиталната епоха, в която живеем..
От българска страна ще участва д-р Огнян Донев, председател на Борда на директорите на „Софарма” и вицепрезидент на Виенския икономически форум, който ще е модератор на сесията.
Основен лектор ще е Мартин Бейли, шеф на”Дигитална политика”в Европейската комисия.
След обяд започва кръгла маса, посветена на развитието на регионалното икономическо сътрудничество като неотменна част от европейската интеграция. Мотото й е „Икономиката се среща с политиката. Министър-председатели и високопоставени представители от сферите на икономиката и политиката, представляващи региона, Европа и други континенти ще обсъждат темата за необходимостта от конкретно сътрудничество между политика и икономика, за общото развитие на регионалната политика и икономика като част от икономиката на Обединена Европа. Сред тях са Еди Рама, премиер на Република Албания, Зоран Заев, премиер на Република Македония, Душко Маркович, премиер на Република Черна гора, Рамуш Харадинай, премиер на Република Косово.
За форума вече са регистрирани участници,  представители на висшия мениджмънт на водещи компании от света на бизнеса и на различни правителства от повече от 35 държави от Европа, Азия, Африка и Америка.
В рамките на конференцията традиционно активни членове и партньори на VEF със съществен принос за развитието на  регионалната икономика се удостояват с „VIENNA ECONOMIC FORUM ANNUAL AWARD”.
Номиниран нoсител на този престижен приз като Кооперационен партньор за 2017 г. е „ Софарма АД”( председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на фармачевтичната компания е Огнян Донев),
като стратегически партньор е номинирана Marmara Group Foundation от Турция.
Еднодневният форум ще се проведе на 6-и ноември 2017 г. в Novomatic Forum във Виена. Той се осъществява чрез финансовата подкрепа на кооперационните партньори и членове на VEF,  както и на Федералното министерство на науката, развойната дейност и икономиката на република Австрия.
Виенският икономически форум си е поставил за цел да развива темата за необходимостта политиката да среща и се вслушва в икономиката и през цялата следваща година- по време на Българското председателсто е на Европейския съюз в първата половина на годината и следващото я Австрийско председателство във втората половина на 2018 година. 
През май 2018 г. в София ще се проведат "Виенски икономически разговори"- Софийска среща- 2018, под егидата на Министерството за българското председателство на Европейския съюз 2018 г.
 
 
Прочетено 432 пъти Последна промяна от Сряда, 18 Октомври 2017 15:56
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…