All for Joomla All for Webmasters
  • Онлайн обучение за Болногледач и Здравен асистент
На плаж във Виена
Плувните басейни са отдавна готови за летния сезон.Релакс, спорт и развлечения се предлагат в жегите до 17-и септември.
Обществените плувни басейни във Виена отдавна са готови за летния сезон и много от тях го откриха официално още на 2-и май .
17-е басейна и 10-те фамилни къпални предлагат не само различни развлечения през свободното време, но имат и енергоспестовни проекти, насочени към подобряване екологията в австрийската столица.
За всички, които искат да избягат от жегите и да спортуват могат да се възползват от различните предложения това лято в цяла Виена. Наред с къпалните в съседство има площадки за футбол, водни пързалки, детски площадки и много още игри и забавления, които няма да оставят скуката да ви завладее през горещите дни. 
Тази година екип от аниматори ще се грижи в Лаербергбад (Laaerbergbad), лятна къпалня Зимеринг (Sommerbad Simmering), Конгресбад (Kongressbad), лятна къпалня Дьоблинг (Sommerbad Döbling), плажна къпалня Алте Донау (Alte Donau), Хьопфлербад (Höpflerbad), която отваря врати от 1-и юли, както и Гензерхойфел (Gänsehäufel)- с първи работен ден от 17-и юни.
Мобилен детски клуб ще гостува по предварителен график в семейните къпални Аугартен (Augarten), Хердерпарк (Herderpark), Райнлгасе (Reinlgasse) и Щреберсдорф (Strebersdorf).
В къпалнята на Отакринг (Ottakring),Шафбергбад(Schafbergbad) и Хьопфлербад (Höpflerbad) от 24-и юни до 27-и август ще предлагат 3 пъти дневно водна гимнастика. 
На плажната къпалня Алте Донау от 10-и юли до 7-и август (без неделя) ще се предлагат уроци по гимнастика. Програма по плажен волейбол ще има в лятна къпалня Хийтцинг (Hietzing,) Конгресбад (Kongressbad), Шафбергбад (Schafbergbad), Крапфенвалдбад (Krapfenwaldlbad), Гензерхойфел (Gänsehäufel) и Хьопфлербад (Höpflerbad). 
На три места дори са предвидени уроци по английски в три семейни къпални- Щреберсдорф (Strebersdorf), Райнлгасе(Reinlgasse) и Щреберсдорф (Strebersdorf).
За плажна баня Гензерхойфел(Gänsehäufel) вече има специален автобус, който е безплатен. Той ще се движи до 3-и септември 2017 г. на всеки 10 мин. и тръгва от U1 Кайзермюлен (Kaisermühlen) и спира точно пред касите на басейна. 
Добре е да се знае, че лятна къпалня Зимеринг (Sommerbad Simmering) ще бъде в частичен ремонт- покривната конструкция на покрития басейн предстои да бъде сменена. За сметка на това атракциона с трите големи кофи с вода от по 70 литра ще се изсипват върху всички любители на този тип удоволствие. Всички къпални са обезопасени, уточняват още от община Виена. 
Обществените плувни басейни се включват в програмата Еnergie- Contracting, която е  с енергийно-спестовна насоченост. Един от най-успешните проекти е във Флорисдорф, където на покрива на покрития басейн са разположени фотоволтаични панели, а на покрива на съблекалнята на открития басейн има високомощни колектори за топла вода за душовете и плувния басейн.
Така виенския Магистрат 44 разполага с  обща площ над 12 хил. км.м -  9 400 кв.м. соларни панели, 1690 кв.м. слънчеви колектори, както и 1000 кв.м. фотоволтаични съоръжения за производство на ток. Досега в енергийно-спестовните проекти във 14-те виенските къпални са инвестирани близо 58 млн.евро.
Сезонът свършва на 17- и септември 2017 г, а цените са без промяна от миналата година.
Повече инфо на https://www.wien.gv.at/freizeit/baeder/
Или на горещата тел. линия
Bäder-Hotline: +43 1 60 112 -8044
 
Прочетено 1311 пъти Последна промяна от Понеделник, 05 Юни 2017 11:31
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…