All for Joomla All for Webmasters
Спешният телефон на австрийските аптеки 1455
Само едно телефонно обаждане ни дели от най-близката аптека. 
Има много начини да научите коя е най-близката работеща аптека, как най-бързо да стигнете до нея или да зададете въпроси относно изписаните ви медикаменти. Една от възможностите е да се обадите на тел. 1455, който предоставя аптекарска информация за спешни случаи. 
Обаждането на тел. 1455 е възможно 24 часа в денонощието и 365 дни в годината и е безплатно.  
Услугата се предлага от Австрийската аптекарска камара повече от 7 години и пациентът се свързва с диспечер, който при нужда го препраща към дежурен аптекар. 
Повечето въпроси  са за това как най-правилно да се вземат предписаните лекарства, както и за странични ефекти и взаимодействия. 
Първоначално услугата се е предлагала за незрящи и за хора с  чувствително намалено зрение, 
тъй като за тях дозировката и  прочитането на листовката е създавало проблеми. 
С времето тел. 1455 е ставал все по-популярен сред австрийците и в началото на 2011 г. са отчетени 200 хил. обаждания. 
Разбираемо най-много са през почивните дни, като в неделя могат да достигнат 300 консултации, пояснява Кристиян Мюлер-Ури, вицепрезидент на Аптекарската камара на Австрия.  
Да речем, че сте сам и болен вкъщи и имате нужда спешно от медикамент. Освен това е посреднощ и е почивен ден. Какво можете да направите? 
Една възможност е да се обадите на тел. 1455. Като ви свържат с дежурния фармацевт и след консултация с него можете да се уговорите за доставка на необходимите ви лекарства.  
Ако наистина сте спешен случай по такси 31 300 ще Ви бъде доставен медикамент, който не е по рецепта.(важи само за Виена).
Ако имате рецепта, тогава шофьорът от посочената такси фирма ще дойде до дома ви, взема рецептата, носи я в аптеката и се връща обратно с медикамента. 
Тази услуга на виенските аптеки е достъпна през нощта на събота и неделя, както и в празниците. Доставката се осъществява само в рамките на Виена и струва 7 евро.
Ако в работен ден пак имате нужда от лекарства, обадете се в най-близката аптека, те пак ще ви предложат варианти за доставка. 
Прочетено 682 пъти Последна промяна от Понеделник, 22 Май 2017 09:37
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…