All for Joomla All for Webmasters
Локомат за България в центъра на вниманието на 58-ия конгрес на австрийското офталмологично дружество
Д-р Анелия Хохвартер  ще представи както проекта, така  и романа си "Пътуване"("Eine Reise ins Land der Sonne"), издаден на немски език. 
Известната очна лекарка д-р Анелия Хохвартер ще участва в 58-мия годишен конгрес на австрийското офталмологично дружество, в рамките на който цветът на европейската офталмология ще бъде запознат с проекта „Локомат за България”,  научи сайтът Sanus et Salvus. Локомат е медицински робот, който помага в лечението и рехабилитацията на пациенти  с пълна или частична загуба на двигателните функции. Целта е рехабилитацията с медицинския робот да струва безплатно на пациентите в България,
Събитието ще бъде на 25.5 и 26.5 на щанда на фирмата "Андре-медицинска техника-Австрия" от 10-12:00.  
„Фирмата "Андре" закупиха 30 книги по 20 € и на първите желаещи да я получат, ще бъдат подарени. Много колеги ми писаха да ме поздравят с кампанията и книгата и очакват с нетърпение да я получат с автограф от мен,” разказа в аванс д-р Анелия Хохвартер.  „Вече съм приготвила  300 екземпляра от книгата на немски, но ще се наложи да взема, колкото се поберат в багажника”, поясни тя.
1500 лекари от немскоговорящата част на Европа участват в конгреса, който се провежда в австрийския град Филах, провинция Каринтия от 24 –и до 27-и май. Д-р Анелия Хохвартер участва в 2 комисии: първата, за  автоимунните заболявания на очите, а втората е иннернационална офталмология, където отговаря за лекарските мисии и взаимоотношения с развиващите се страни за обучение на медицински персонал.
„ Очната хирургия направи много заболявания лечими. От една страна, населението живее по-дълго и поради това възникват много заболявания в напреднала възраст, като старческата макулна дегенерация. Почти всеки доживява възрастта, в която му е необходима операция катаракта (на вътрешно перде), увеличава се броя и на съдовите заболявания на очите, предизвикани от нарушение на кръвообръщението поради старчески промени в кръвоносните съдове, диабет, склероза, кръвно налягане, автиомунни заболявания. От друга страна, се подобри революционно и диагностиката, което доведе до търсенето и създаването на нови терапевтични методи. Преди години много заболявания не бяха изобщо откривани, а сега вече са лечими. Но това е процес не само в офталмологията, а във всички области на медицината. Затова бих казала, че очната патология става не по-тежка, а все по-разнообразна и взискателна. Увеличават се паралелно и очакванията на пациента към лекаря изобщо.”, коментира д-р Хохвартер, която работи в клиниката Рудолфщифтунг – Виена.
Българката д-р Анелия Хохвартер, която дълги години живее и работи в Австрия като офталмолог, помага и на нуждаещи се хора в България, както и на други  страни по света. Тя участва в много социални проекти – пътува на мисии в Зимбабве, Йемен и Етиопия, където изгражда първия очен хирургичен център. В „Етиопия” се ражда и романът й „Пътуване”, средствата от който дарява за кампанията „Локомат за България”.
Прочетено 1405 пъти Последна промяна от Събота, 20 Май 2017 15:54
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…