All for Joomla All for Webmasters
Нов bg. сайт се включва в битката с рака на гърдата
Raknagurdata.com стартира през октомври –Световният месец за борба с едно от най-честите онкозаболявания при жените. 
Raknagurdata.com е името на най-новия интернет сайт, посветен на превенцията, лечението и рехабилитацията на едно от най-честите онкологични заболявания сред жените. Платформата стартира вече и обединява актуална информация и полезни съвети за борбата с рака на гърдата.
Страницата е създадена по инициатива на Първа САГБАЛ "Св. София" в партньорство със Специализираната болница за активно лечение по онкология – София (СБАЛО), Военномедицинска академия (ВМА) и Първа МБАЛ-София, както и с подкрепата на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ).
Октомври е Световният месец за борба с рака на гърдата. Това е най-честото онкологично заболяване при жените. Данните на Световната здравна организация (СЗО) показват, че всяка година около 1.38 млн. жени по света чуват диагнозата рак на гърдата. Смъртните случаи вследствие на заболяването са около 458 000. В България новодиагностицираните случаи на година са около 4800, а смъртните случаи – около 1200.
През месец октомври в цял свят се организират различни активности с цел повишаване осведомеността по отношение на заболяването. Целта е да се изостри вниманието и да се повишат превенцията, ранната диагностика и лечението на рака на гърдата
Прочетено 456 пъти Последна промяна от Понеделник, 02 Октомври 2017 09:45
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…