All for Joomla All for Webmasters
Форум обсъжда недостига на здравни специалисти в ЕС
Пропорционалното разпределение на здравните професии в Европейския съюз ще бъде темата на дискусия за бъдещето на лекари, зъболекари и фармацевти. 
Дебатите ще се проведат в Брюксел на 18 октомври, за да претеглят икономическите последици от недостига на кадри и лошото им разпределение на територията на съюза.
Събитието се организира от Фармацевтичната група на Европейския съюз (PGEU), Постоянния комитет на европейските лекари (CPME) и Съвета на европейските стоматолози (CED). 
Асоциацията на фармацевтите представлява гилдията в 33 европейски държави и със състои от над 400 000 професионалисти, които обслужват около 46 млн. европейци дневно в близо 160 000 аптеки. 
Лекарската организация общува с институциите, за да съдейства за по-качествени здравни политики в ЕС, а стоматолозите защитават правата на около 340 000 свои колеги в 32 национални организации из цяла Европа и изискват въвеждането на високи стандарти при оралното здраве.
 
 

Прочетено 362 пъти Последна промяна от Петък, 15 Септември 2017 14:09
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…