All for Joomla All for Webmasters
Първи хоспис за бездомници в Австрия

Бездомните да прекарват последната фаза на живота си в една топла среда не е даденост.

Вече е факт първи хоспис за бездомници в цяла Австрия, който отвори врати през април тази година. Работата му се определя като „видим знак за човечност и топлина на сърцето”.
Сградата, в която се намира се нарича VinziDorf и е в Грац, столицата на провинция Щирия.
Проектът е инициатива на Католическия орден на Елизабетинките, подпомагани от основен частен спонсор (Anton Paar GmbH).  Всички те са водени от убеждението, че „човек трябва да се погрижи и за тези, които имат по-малко от достатъчното”.
Идеята да има такъв хоспис дошла именно от Католическия орден на Елизабетинките, защото това е една от най-изконните техни задачи – да се грижат за бедни и болни.
Проучване в Германия сочи, че средната продължителност на живота на бездомниците е само 46.5 години. Повечето от  хората умират така, както и са живели: незабелязани и в самота. Който се разболее, често страда тихо, и често дори и не разбира колко много е болен, защото човекът на улицата го мъчат толкова други неща като глад и студ.

Прочетено 861 пъти Последна промяна от Събота, 02 Септември 2017 09:29
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…