All for Joomla All for Webmasters
Geburtsinfo.wien –нов уеб сайт за раждането
Той разяснява всичко за бременност и раждане в австрийската столица. 
Община Виена съвместно със Сдружението на виенските болници (KAV), Виенската здравна каса (WGKK) и групата Винценц (Vinzenz Gruppe) стоят зад проекта Geburtsinfo.wien. Тук можете да намерите всичко и най-важната информация, свързана с темите бременност и раждане. 
Всичките предложения на 7-те  АГ клиники на Виенските болници и 2-те отделения на групата Винценц са представени по един леснодостъпен начин и са буквално на един клик разстояние.  
Когато едно бебче е на път това събужда най-вече у бъдещите майки, разбира се и у татковците  огромно количество въпроси като напр. „Къде най-напред да родя детето си? „, Коя болница е подходяща за мен?”, „ Кое предложение къде го има?”.
Досега бъдещите родители, които търсеха информация трябваше да я събират от няколко различни източника, а сега всичко е събрано на едно място. 
Ето някои от акцентите на проекта Geburtsinfo.wien.  
Освен че дава информация за 9-те места, където можете да се обърнете при бременност и за раждане, сайтът описва обзавеждането и оборудването на стаите за пациентките, брой на ражданията годишно в съответната клиника, брой на персонала, оборудване на родилната зала,  възможностите за цялостна грижа за майка и дете.
Страницата може да се използва и от специалистите- акушергинеколози, които могат да се ориентират какви са въпросите, зададени към тях и да съветват пациентките още по-бързо. 
Какво искат да знаят бременните?
Сайтът Geburtsinfo.wien не информира само формалности относно болниците, бременните могат да научат и важни подробности най-вече свързани с промени в тяхната физиология, настъпили заради бебето, вкл.защо им се гади, за храненето по време на бременност, талон майка и дете. 
Тук са указани и всички задължителни лекарски прегледи по време на бременността и до 5-а година на детето. Всички тези прегледи са безплатни при медици, които имат договори със здравната каса. 
В сайта е посочена и пренаталната диагностика, а също и намирането на акушерка. 
Друга тема на сайта е протичането на раждането, вкл. разглеждане от гл. точка на това дали е естествено раждане или цезарово сечение, дали вкъщи, в болница или анонимно раждане. Всички тези теми са изчерпателно разгледани. 
Също така има и платформа за всички новоизлюпени родители с цел по-бързо душевно пренастройване.
Принципно, всяка жена, която има желание може да роди в някоя от общинските болници на Виена. 
Създателите на сайта Geburtsinfo.wien ще работят и за създаване на  една по-лесна предварителна регистрация за раждане.  От 2018 г. е предвидено да има едно централно място за тази регистрация.
 
Прочетено 735 пъти Последна промяна от Петък, 26 Май 2017 08:58
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…