All for Joomla All for Webmasters
  • Информационен ден за лични асистенти
  • Как професия Betreuer да си спести конфликти и
  • Българо-немски разговорник в помощ на пациентите,
  • Вокално студио"Нуша"отново пее за "Локомат за
  • Сайтът за запознанства dvama.co.uk - вече и със
Наистина ли са лечебни скъпоценните камъни ?
Камъните притежават лечебни въздействия и могат да се приложат по съответен начин, за да предизвикат излекувания.
7 от скъпоценните камъни отговарят на 7-те планети и на човешките органи,
казва австрийският учен д-р Рудолф Щайнер в своя лекция от 1906 г.
Луната стои в зависимост с човешкия мозък. Аметистът, кристализирал като шестоъгълник, е в зависимост със сетивно-чувстващата душа на човека.Ако се носи възможно тъмен аметист, той действа така, че човек може да мисли по-добре. Голяма сила се намира в тъмния аметист, която действа така, че мозъкът се чувства добре при мисленето. Цветът и кристалната форма не са се появили случайно. Силите се излъчват заедно със закономерността, свързана с планетите. Само виолетовият цвят действа така върху мозъка, един зелен камък не може да помогне на мисленето. Аметистът може да помогне да се отстрани това течение в мозъка, което затруднява логическото мислене.
Във връзка с Меркурий са ларинксът и белите дробове. Тук може да се приложи хризолитът, който е маслиненозелен.Той действа върху разсъдъчната душа там, където тя повече накланя към чувствата, освен това действа добре и на ларингса и белите дробове.
Аметистът се свързва с астралността.Хризолитът повече с етерното. Във връзка с Венера действа хризопраз, полускъпоценен камък с широко действие.Той въздейства на бъбреците, но също на гърдите и ръцете, навсякъде където има двустранност. По цвят е подобен на тюркиз. Хризопрас разведрява човека, когато той е твърде много човек на съзнателната душа, настройва го поетично. Затова можем да го наречем артистичен скъпоценен камък.
Слънцето, сърдечния център на човека е свързан с аза.Диамантът е слънчев камък и действа върху човешкия аз, така че целият човек може да се обхване от аза. Действа върху човешкото сърце. Тук действа и един друг скъпоценен камък, който въздейства повече върху земното, чак до цвета си той показва, че е свързан с низшия аз. Смарагдът е зелен. Че диамантът може да обхване целия аз на човека се показва и в цифровите тайни на кристализацията. Той кристализира като октаедър. Диамантът и смарагдът могат да водят целия човек – висшия и низшия аз. Смарагдът е настроен към личния аз, засилва гръбнака, докато диамантът действа слънчево върху човешкото сърце.
Марс: тук се касае да се намери връзка към това, което действа в човешкото астрално тяло като силни желания и страсти. Трябва да намерим скъпоценни камъни, които носят в себе си тайните на кръвта: гранат и рубин. Те помагат на човека при кръвни болести, понеже е разбираемо, че астралното тяло пречи на кръвта и може да предизвика болести. ...
Юпитер се свързва с топаза, той е във връзка с етерното тяло.
Полускъпоценният камък на Сатурн е яспис. Има основание да се употребяват и полускъпоценни камъни. Ясписът е във връзка с кожните болести. Употребява се зеленият с чевени точки. Той въздейства върху кожни болести и възпаления на кожата, въздейства на физическото тяло. Диамантът може да въздейства върху целия човек, но също и аметистът.
Ако искаме да схванем въздействието на този камък, вън в природата имаме своеобрзно явление. Вземете една аметистова друза. Там можете да погледнете в средата на кристала. В средата, където се намират сините кристали, имате сиво-сини линии. Тук природата ни казва нещо невероятно. Тя казва как човекът може да проникне, да се провре през противникови сили, през Луцифер и Ариман. Знаем, че фините линии произлизат от Луцифер и Ариман и не действат така добре и човек вижда как да премине през тези лоши сили, когато освободи волята от инстинктивните сили как да проникне до същинския аметист, който сега отговаря на одухотворения човек. Той показва тайната на кристализирания човек.
Но тези планети отговарят и на определени зодии. Те са във връзка с определено групиране в нашата планетна система. Става въпрос за това, че когато се изживяла тази система, астралният аз е станал Дух-себе. Това отговаря на Овена. Силата на овена в духовната наука е пълното ясновидство. Когато наблюдаваме Луната така, че същевременно тя се преработи от човека, ще отговаря на ясновидството на Овена.
Меркурий отговаря на Телеца; Венера на Близнаци; Слънцето отговаря на 4 зодии: Рак, Лъв, Дева и Везни. Марс отговаря на 3: Скорпион, Стрелец и Козирог. Юпитер на Водолей; Сатурн на Риби. Също и тук идваме до съответните камъни, но те са други, понеже са в състояние да обхванат физическото тяло. Във връзка с Овен и мозъкът, с Телеца и ларингса, Близнаци и гръд, ръце и бъбреци; Рак с гръден кош; Лъв – сърце; Дева – скут; Везни – ханш; Скорпион пази половите органи; Стрелец – бедра; Козирог – колената; Водолей – прасците; Риби – стъпалата. Така зодиите отговарят на фигурата.
Така за Овена и Луната отговаря аметист, за Телец и Меркурий – хиацинт; за Близнаци и Венера – хризопрас, за Рак – златен топаз; за Лъв – берил; за Дева – хризолит; Везни – сардер; Скорпион – сардоникс; Стрелец – смарагд; Козирог – калцедон; Водолей – сапфир, Риби – яспис.
Тези камъни можем да намерим в Апокалипсиса на Йоан. Там те показват строежа на новия Йерусалим, който е построен според закономерността на тези камъни. А какво предтавлява този Нов Йерусалим, освен новия астрален човек. Йоан разкрива, че тези камъни ще украсяват човека, когато той стане просветен, когато възкръсне. Това действително е истината Откровение кап. 21: Човекът ще достигне форма, която отговаря на кристализационната форма на квадрата. От низшата четворност ще се изгради висшата. Голяма роля играе и 12. Дължината, ширината и височината на града са еднакви. Светлото злато е символ за одухотворения човек. А вратите са перлите: 
Перлите са преодолените болки!
Духовнонаучният човек знае, че Библията е най-важната и мъдра книга на света. Но трябва да се стигне до тези тайни. Ние се намираме в преходен период, когато мисленето трябва да се одухотвори... Отново ще се постави целият човек в природата, понеже в нея всичко съответства на човека. Земята е достойно място за човека. Той не бива да си представя рая никъде другаде, освен че го намира и носи само в самия себе си.
Превод: Нели Хорински( Виена)
Таблицата е предложена от преводачката.
 
 
Прочетено 431 пъти Последна промяна от Вторник, 03 Май 2016 07:06
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…